به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، حجت الاسلام و المسلمین سید محمدعلی آل هاشم، امام جمعه تبریز در خطبههای نماز جمعه این هفته تبریز گفت: شهدا همیشه سرمشق آزادگان خدا جوی بودهاند و اولیای دین همواره از خدا آرزوی شهادت میکنند.
وی با اشاره به جایگاه شهید حاج قاسم سلیمانی، افزود: شهیدی مانند حاج قاسم سلیمانی دارای خصوصیات بسیار ارزشمند است که حرکات و سکناتش برای تبلیغ اسلام است. نبوغ نظامی یکی از خصوصیات حاج قاسم است، یکی دیگر از خصوصیات او روحیه سلحشوری و جنگندگی بوده که با نهایت شجاعت در خطوط مقدم جبهه حاضر میشد.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم ادامه داد: روحیه شهادت طلبی حاج قاسم سلیمانی زبانزد بوده و او شیفته شهادت بود. خصوصیت دیگر حاج قاسم اخلاص بود، او به شدت از ریا و خودنمایی پرهیز میکرد، ظاهر و باطنش یکی بود.
وی افزود: بعد از ارتحال امام خمینی (ره) تشییع پیکری همچون تشییع شهید حاج قاسم در ایران دیده نشده بود و این حاکی از اخلاص او بود. ولایتمداری خصوصیت دیگر شهید سلیمانی است، عشق و علاقه به حضرت امام راحل و مقام معظم رهبری داشت و عاشقانه به مقام معظم رهبری ارادت داشت و تمام کلمات ایشان را سعی میکرد عملی کند.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه تعبد و معنویت حاج قاسم از دیگر خصوصیات بارز اوست، گفت: از هر فرصت برای دعا و قرآن و راز و نیاز استفاده میکرد. فرا مرزی بودن حاج قاسم از دیگر خصوصیات تو بود، داعش از اسم او وحشت میکرد.
وی ابراز داشت: او همچنین یک دیپلمات برجسته بود و هر جا که ضرورت بود در تراز یک دیپلمات کار کشته و برجسته ظاهر میشد. سختکوشی و نظم انضباط حاج قاسم سلیمانی مثالزدنی بود.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه سرعت عمل و عمل به هنگام و بیان تأثیرگذار داشت، افزود: حاج قاسم علاقه به فرهنگ و هنر داشت و کتابخوانی یکی از برنامههای همیشگی او بود. روحیه انقلابی داشت، فرزند انقلاب و مروج گفتمان انقلاب، پیرو خط امام و رهبری بود.
وی با اشاره به اینکه شهید سلیمانی هیچوقت به حاشیهها ورود پیدا نمیکرد و اهل افراط و تفریط نبود و نگاه فراجناحی داشت، گفت: کلیت جامعه ایرانی را یک خانواده میدانست و برای وحدت و انسجام ملی بین سلایق مختلف کشور تلاشهای فراوانی داشت.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم با اشاره به اینکه سادگی، صفا و صمیمیت ویژگی بارز حاج قاسم سلیمانی بود، ادامه داد: از تشریفات دوری میکرد. مردمی و عاشق مردم بود و بچههای مدافعین حرم او را یک پدر مهربان برای خود میدانستند.
وی با بیان اینکه حاج قاسم با جوانان با سنین مختلف ارتباط داشت، گفت: ارتباط عمیق با خانواده داشت و احترامی که به پدر و مادر و همسر و فرزند خود داشت زبان زد خاص و عام بود. تبریزیها یادشان است که روز شهادت حاج قاسم سلیمانی راهپیمایی کردند و مقام معظم رهبری بعد از آن چند بار اسم تبریز را به زبان آوردند.
امام جمعه تبریز به سالروز حماسه نهم دی اشاره کرد و گفت: دشمن دنبال فتنهها و توطئههای جدید علیه نظام اسلامی است. چهل میلیون رأی که در انتخابات ۸۸ شرکت شده بود، میتوانست کشور را به یک فرصت بزرگ تبدیل کند اما متأسفانه این اقدامات فرصت را به تهدید تبدیل کرد.
وی ابراز داشت: روز عاشورای سال ۸۸ به ساحت مقدس امام حسین (ع) و حضرت امام (ره) و ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران جسارت کردند. فتنه گران مردم را نسبت به انتخابات به تردید انداختند و القای یاس و شبهه علیه اصل ولایت فقیه کردند.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم ادامه داد: علیه قانون اساسی و حمایت از مستضعفان جهان شعار دادند، البته اینها همگی در نه دی برگشتند
وی در خصوص تأثیرات فتنه ۸۸ نیز گفت: بعد از فتنه ۸۸ رفتار آمریکا علیه ایران عوض شد و تحریمها تشدید شد. پس از فتنه در ۸ مرداد لایحه تحریم فروش بنزین در سنای آمریکا تصویب شد و اروپاییها در اعمال تحریم با آمریکا هماهنگ شدند.
امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه یکی از پیامدهای فتنه افزایش امید دشمن در براندازی نظام بود، افزود: مشارکت ۱۷ سفارتخانه خارجی در زمان فتنه در تهران علیه نظام نشان دهنده امید دشمن برای براندازی بود.
وی گفت: در جریان ۹ دی مردم تبریز با تدبیر نماینده فقید ولی فقیه آیتالله شبستری یک روز قبل به میدان آمدند.
وی در خصوص دستاورد ۹ دی ماه نیز گفت: بعد از ۹ دی نقش بیبدیل ولایت برای خنثی سازی توطئه دشمنان اثبات شد. پیوند ناگسستنی مردم با انقلاب تقویت شد و اهمیت بصیرت و ولایتمداری آشکار شد.
خطیب نماز جمعه تبریز با بیان اینکه توطئه تمام نشده و دشمن همیشه در پی ضربه زدن است، گفت: این به این معنی نیست که ما مشکلات معیشتی و گرانی نداریم، مردم همچنان نگرانند. در زمان سفر ریاست جمهوری به تبریز مشکلات اقتصادی و معیشتی را مفصل توضیح خواهم داد. با وجود همه مشکلات، مردم از آرمانهای انقلاب دست نکشیدهاند.
انتهای پیام